Cursuri de contabilitate financiara online – Invata contabilitatea financiara de la zero

Ce este contabilitatea financiara?

Contabilitatea financiara este o ramura a contabilitatii, mai exact partea analitica a acesteia.

Contabilitatea financiara se ocupa in principal cu:

 • Inregistrarea facturilor de vanzare emise catre clienti
 • Inregistrarea facturilor de cumparare primite de la furnizori
 • Inregistrarea cheltuielilor cu salariile si alte cheltuieli de personal
 • Inregistrarea tranzactiilor de marfa si alte bunuri achizitionate sau vandute
 • Inregistrarea tranzactiilor cu numerar si conturi bancare
 • Inregistrarea taxelor si impozitelor platite catre stat
 • Inregistrarea amortizarii si deprecierii bunurilor achizitionate
 • Inregistrarea ajustarilor contabile pentru a asigura precizia si completitudinea datelor financiare

Incepand cu bazele contabilitatii si ajungand la pregatirea situatiilor financiare, contabilitatea financiara este esentiala pentru oricine doreste sa inteleaga si sa gestioneze finantele proprii sau ale unei afaceri.

Cursul de contabilitate financiara de la Premium Teaching poate fi de ajutor pentru cei care doresc sa invete aceste concepte si sa-si imbunatateasca competentele contabile. Cursul acopera o serie de subiecte, inclusiv introducerea in contabilitate, operatiuni de baza, ajustari si corecturi, inchiderea perioadei contabile si pregatirea situatiilor financiare. Participantii vor avea acces la prezentari, teste, exercitii practice si resurse suplimentare, precum si la asistenta de la formatori experimentati in domeniu.

In plus, prin urmarea cursului de contabilitate financiara de la Premium Teaching, participantii pot obtine o diploma de absolvire, care poate fi un avantaj important in cariera lor. Cursul este accesibil atat cu prezenta fizica la sala de curs cat si online, astfel incat participantii pot invata din confortul propriei case si nu numai.

Referinte:

Cine ar trebui sa studieze contabilitatea financiara?

Contabilitatea financiara este esentiala pentru oricine doreste sa gestioneze o afacere sau organizatie si sa aiba o intelegere clara a finantelor sale. Aceasta este importanta pentru antreprenori, manageri, contabili si alti profesionisti care doresc sa aiba o baza solida in contabilitate.

Cursul de contabilitate primara.

Ce trebuie sa inveti pentru a lucra in contabilitate financiara?

Pentru a lucra in contabilitate financiara, este necesar sa ai cunostinte solide de contabilitate primara si sa fii capabil sa utilizezi instrumente de contabilitate, cum ar fi software-ul de contabilitate. Este important sa fii precis, organizat si sa ai o intelegere clara a regulilor si a conceptelor contabile de baza. Alte forme de educatie nu sunt necesare pentru ca vei afla tot ce trebuie sa stii in cadrul cursului autorizat de contabilitate financiara.

De ce sa urmezi cursurile de contabilitate financiara la Cursuri-Premium.ro?

Cursuri-Premium.ro ofera unele dintre cele mai bune cursuri de contabilitate financiara online, care pot fi accesate de oriunde, fiind necesare doar conexiunea la internet si un dispozitiv compatibil cum ar fi un laptop, un telefon  sau o tableta. Daca preferi sa urmezi cursurile in persoana, te asteptam la sediul nostru din Bucuresti. Cursurile sunt create de experti in domeniu si sunt actualizate constant pentru a tine pasul cu cele mai recente tendinte si reguli. In plus, utilizatorii site-ului beneficiaza de suport tehnic si de acces la o varietate de resurse pentru a-i ajuta sa-si imbunatateasca competentele contabile.

Referinte:

Care este salariul estimat pentru un contabil ce practica contabilitatea financiara?

Salariul unui contabil incepator in Romania poate varia in functie de mai multi factori, cum ar fi experienta anterioara, nivelul de educatie si certificarile obtinute, locatia si marimea companiei, industria in care activeaza si alte conditii specifice. Cu toate acestea, iata cateva exemple despre nivelurile salariale ale unui contabil incepator in Romania:

 • Potrivit platformei de recrutare eJobs.ro, salariul mediu lunar pentru un contabil incepator fara experienta sau cu o experienta de pana la 2 ani poate fi cuprins intre 2.000 si 3.000 de lei pe luna. Acest nivel de salarizare poate varia in functie de compania angajatoare si de conditiile de lucru oferite.

 • Potrivit datelor publicate de Institutul National de Statistica (INS), salariul mediu lunar pentru ocupatia de contabil in luna septembrie 2021 a fost de aproximativ 4.119 lei. Acest nivel de salarizare poate fi influentat de diferiti factori, precum nivelul de experienta si calificare, dimensiunea companiei, locatia geografica, domeniul de activitate etc.

 • Desigur ca odata cu experienta, meseria de contabil poate fi foarte profitabila, cu salarii ce se pot apropia sau chiar depasi plafonum de 10 000 lei. 

In final, merita mentionat ca multi contabili isi deschid propriile firme, actionand ori ca liber-profesionisti (PFA) ori ca mici firme de contabilitate (SRL). Astfel, putem spune ca incepand cursul de contabilitate primara vei avea avantajul de a-ti alege traseul dorit in cariera: contabil angajat, liber-profesionist sau propria afacere.

Cursurile Noastre

Cursuri la Sală