TICHETELE DE MASA, CUM SE POT ACORDA?

Hotararea Guvernului nr. 5 /1999 privind Normele de aplicare a Legii nr. 142/1998  ne explica care sunt  conditiile de acordare  a tichetelor de masa de catre angajatori.
Limita maxima pe care o prevede legea privind acordarea tichetelor de masa angajatilor este de  un tichet de masa pentru fiecare zi lucratoare din luna pentru care se repartizeaza tichetele. Numarul maxim de tichete pe care le poate folosi un angajat  intr-o luna este egal cu numarul de zile lucratoare in care este prezent la lucru in unitate si nu poate depasi numarul de zile lucrate, potrivit art. 11.
Angajatorul poate hotara diminuarea numarului acestora, in functie de posibilitatile sale financiare. Valoarea tichetelor de masa este cea stabilita prin lege, insa angajatoarul in functie de posibilitatile financiare poate acorda tichete de masa sub aceasta valoare.
Angajatorul, impreuna reprezentantii salariatilor  sau cu organizatiile sindicale, pot stabili in cadrul contractelor colective de munca clauze privind acordarea tichetelor de masa, clauze ce vor fi aduse la cunostinta angajatilor.

Cursurile Noastre

Cursuri la Sală